Public Affairs Academie-Podcast

Published by Verkiezingsgids on

De Public Affairs Academie heeft onlangs haar podcast vernieuwd. Elke twee weken komt er een nieuwe aflevering, over public affairs en de actualiteit. De meest recente aflevering gaan onder andere over de verkiezingen.

#11 Onderwijs in coronatijd, de invloed van peilingen, en het nieuwe boek van Jet Bussemaker
Deze aflevering nemen we de actualiteiten door met Karen Peters, voorzitter van de RvC van scholenkoepel STEV. Ze vertelt onder andere over de grote rol van techgigant Google in het basisonderwijs, en over het aangekondigde Nationaal Programma Onderwijs. Verder praten we in het kader van de serie campagne in coronatijd met politicoloog Kristof Jacobs (Radboud Universiteit) over de invloed van opiniepeilingen op politieke ontwikkelingen en is oud-kamerlid, staatssecretaris en minister Jet Bussemaker (PvdA) te gast. Ze vertelt over haar nieuwe boek ‘Ministerie van Verbeelding’ en blikt terug en vooruit op ontwikkelingen in de Nederlandse politiek.

#10 Wanda de Kanter, Mohammed Mohandis (PvdA) en biografie Van Mierlo
In deze aflevering kijken we naar de actualiteit met Wanda de Kanter, die lobbyt voor een rookvrije generatie. Daarnaast gaan we in op campagnevoeren in coronatijd, met Mohammed Mohandis, nummer elf op de kandidatenlijst van de PvdA. Ten slotte bespreken we de biografie over Van Mierlo, met de schrijver, Hubert Smeets. Hij kreeg voor de biografie toegang tot de privéarchieven van de oud-minister van Defensie en vertelt in de podcast wat hem daarin opviel.

#9 Geert van Rhee (NVvR), Tom Dobber (UvA), en de nieuwe publicaties van de Public Affairs Academie
In deze aflevering bespreken we de actualiteit met Geert van Rhee, directeur van de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak. Daarnaast gaan we in op de campagnes met Dr. Tom Dobber van de Universiteit van Amsterdam, die met zijn collega’s een dashboard heeft opgezet waarin politieke advertenties worden bijgehouden. Ten slotte hoor je Kinha de Almeida Guimarães en Dauphine Sulzer, die voor de Public Affairs Academie onderzoek hebben gedaan naar respectievelijk digital public affairs en het concept invloed.

Abonneren kan via Spotify en SoundCloud.

 

Categories: Verdieping