Advies

De periode rond de Tweede Kamerverkiezingen is interessant om invloed uit te oefenen. Daar had je wellicht al eerder mee moeten beginnen, maar mocht dat niet gelukt zijn dan zijn er zeker nog mogelijkheden. Hoe? Bijvoorbeeld door de juiste momenten te kiezen. Door aan te sluiten bij lopende coalities. Of door de media te benutten voor agendering. En dit zijn slechts nog maar een paar voorbeelden.

Het is hierbij van belang de juiste snaar te raken bij de politiek, de media of de maatschappelijke arena. Maar hoe ga je concreet te werk? Welke instrumenten zet je in, en op welk moment? Waar kun je het beste op inzetten richting de verkiezingen en wat kan averechts werken? Belangrijke vragen als je een lobbypunt wilt agenderen in campagnetijd. Een deel van de antwoorden vind je op deze website; naast concrete informatie over peilingen, kieslijsten en verkiezingsprogramma’s hebben we deze Verkiezingsgids namelijk gelanceerd om je wegwijs te maken in de belangrijkste rapporten en adviezen, opinies en belangen en de mogelijkheden die er liggen richting 17 maart 2021 en de formatieperiode daarna. Wil je hier nog een verdiepingsslag in maken, maar worstel je met de vraag hoe dit te doen? Dan kun je terecht bij Van Oort & Van Oort voor advies. Of je kunt gebruikmaken van het brede trainingsaanbod van de Public Affairs Academie.  

Strategisch advies van Van Oort & Van Oort
Wil je invloed uitoefenen in de periode richting 17 maart maar weet je nog niet precies hoe? Als all-round public affairs-adviesbureau kan Van Oort & Van Oort je verder helpen! Denk aan het versterken van je netwerk, aansluiten bij bestaande coalities of het vinden van het juiste moment voor agendering. Maar we kunnen je ook ondersteunen door een stakeholdersanalyse te maken van de belangrijkste actoren die zich rond jouw belang bewegen in deze verkiezingsperiode – cruciale informatie voor je strategie! Van Oort & Van Oort kan je ook van dienst zijn door analyses van partijprogramma’s uit te voeren, door verslag uit te brengen van partijcongressen en door voortdurend de vinger aan de pols te houden met verkiezingsmonitoring.  

Kan je ondersteuning gebruiken op gebied van public affairs en strategische belangenbehartiging richting de verkiezingen? In een vrijblijvend gesprek ontdekken we graag samen de mogelijkheden. Neem contact met ons op via info@vanoortenvanoort.nl of bel naar 070 36 91 700. Onze adviseurs staan je met veel plezier te woord.

Kennis en vaardigheden op maat
Ben je rond de verkiezingen op zoek naar het manieren om je te ontwikkelen op gebied van public affairs en strategische belangenbehartiging? Met de trainingen van de Public Affairs Academie kan je direct aan de slag! Met een roulerend aanbod, maar ook een vast aanbod aan incompany-activiteiten geeft ons kennisplatform je de kennis en vaardigheden in handen die je nodig hebt om jouw belang op de kaart te zetten. We bieden op maat gemaakte incompanytrainingen aan op gebied van public affairs, communicatie en politieke sensitiviteit. En we gaan graag met je aan de slag in onze trainingen rond storytelling en gesprekstechnieken of met onze mediatraining. Voor één-op-één reflectie, intervisie en evaluatie zetten we daarnaast graag praktische coachingstrajecten in. Dit alles doen we in fysieke vorm en waar mogelijk online.

Ben je benieuwd wat de Public Affairs Academie nog meer voor je kan betekenen? Informeer gerust via info@pa-academie.nl of 070 32 42 765.