Over

De Formatiegids is een informatieplatform rond de formatie in 2021. Die vind plaats na de verkiezingen, waarbij de VVD de grootste werd, met daarachter D66. 

Dagelijkse updates
De Formatiegids is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de formatie van het nieuwe kabinet en graag alle gegevens op één plek heeft. De informatie op deze website, die voor een belangrijk deel afkomstig is uit andere bronnen, is namelijk handig gebundeld en wordt regelmatig bijgewerkt. Bovendien blijf je met het dagelijks geüpdatete liveblog op onze homepagina helemaal op de hoogte van het laatste verkiezingsnieuws.

Informatief en inspirerend
Van de nieuwe samenstelling van de Kamer tot actueel nieuws rondom de formatie; op deze site verzamelen we alle informatie die relevant is richting het nieuwe kabinet. De gids is met name ingericht vanuit het perspectief van (maatschappelijke) organisaties die willen weten wat er speelt richting de formatie en de periode daarna. Dit is ook terug te zien in het grote aantal relevante documenten dat we hebben verzameld op de thema’s-pagina. Ook zal de site gevuld worden met actuele content, zoals informatieve blogs, inspirerende podcasts en interviews met belangenbehartigers en andere betrokkenen.

Verdieping
Op de Verdiepingspagina vind je onder andere blogs, columns of achtergrondverhalen. Daarnaast verschijnen er filmpjes over actuele onderwerpen en interviews met betrokkenen. Houd deze pagina en onze social media in de gaten voor regelmatige updates.

Heb jij als belangenbehartiger of betrokkene een interessant inzicht tijdens de formatie en wil je dit graag delen? Neem contact met ons op! 

Klopt er iets niet?
De initiatiefnemers van Formatiegids, public affairs-adviesbureau Van Oort & Van Oort en kennisplatform Public Affairs Academie, hebben deze gids met zorg samengesteld om de bezoeker een zo compleet beeld mogelijk te geven. Mocht er toch iets niet kloppen of missen, laat het ons vooral even weten via de contactpagina.

De Formatiegids is ook te volgen op LinkedIn en Twitter.